Annons

Fantastisk start för Felicia Olofsson

Sport Sverige sexa i lag-EM.
Sport • Publicerad 12 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Felicia Olofsson och hästen Bellman har nu kommit hem från Fontainebleau efter deras första internationella mästerskap. Det blev final direkt för ekipaget. 	      Foto: Magnus Wahlström
Felicia Olofsson och hästen Bellman har nu kommit hem från Fontainebleau efter deras första internationella mästerskap. Det blev final direkt för ekipaget. Foto: Magnus Wahlström

Samma dag som Felicia Olofsson från Björkeberga utanför Brönnestad fyllde 16 red hon och fuxen Bellman in som nionde bästa ekipage i JEM-lagdressyren.

– Bellman var nervös dagarna innan och på morgonen. Men vi är bäst när det gäller, det är det som är vår styrka, säger Olofsson.

Annons

Olofsson/Bellmans 71,182 procent var fjärde bäst på dag ett, då hälften av ekipagen var i gång. Efter första dagen låg Sverige på bronsplats men efter en något sämre insats från de svenska ekipagen som red på onsdagen trillade Sverige ned till en sjätteplats. Det skall emellertid nämnas att det var mycket liten marginal som skilde Sverige på 208,240 från fjärdeplacerade Spanien på 209,515.

– Det gick ju lite sämre för laget andra dagen men man får ta med sig att vi var trea efter första, säger Felicia Olofsson.

Olofssons internationella mästerskapsdebut blev en fin upplevelse.

– Det är jättehäftigt. Innan starten kände jag att ”fan, jag är på ett EM, det här är på riktigt”, säger hon.

Felicia Olofsson och Bellman var bästa svenska ekipage men hon känner inte någon irritation mot resten av laget.

– Vi har jättebra lagkänsla, säger hon och fortsätter: – Vi har bästa gemenskapen och bästa supporten. Vi har slagit fast att vi är bäst här!

Efter sjätteplatsen i lagtävlingen blickar Olofsson nu mot den individuella tävlingen där kvalet inleds i dag fredag. Olofsson och Bellman får dock vänta till lördagsmorgonen.

– Det är bara att behålla fokus, jag hoppas kunna ta mig till final. Och så vill jag så klart ha ännu högre procent än i tisdags, säger hon.

Konkurrensen är hård. Bara 18 ekipage av de 68 startande tar sig vidare till finalen. Men om Olofsson och Bellman håller samma nivå som tidigare i veckan så finns alla chanser.

– Finalen avgörs på söndag. Samtidigt som VM-finalen, säger Felicia Olofsson.

Men vad är en sådan uppoffring när det handlar om en finalplats i EM?

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons