Finja Betong investerar i ny fabrik i Mälardalen

Hässleholm Just nu pågår den största investeringen i Finja Betongs historia.

”För att kunna möta den stigande efterfrågan på olika sorters torrbruk i Stockholmsregionen har företaget beslutat sig för att satsa stort i Mälardalen, närmare bestämt på sitt fabriksområde i Strängnäs”.
Det berättar företaget i ett pressmeddelande.
Investeringen består av en modern torrbruksfabrik som håller på att ta form intill företagets befintliga produktionskontor.

Beslutet att bygga en helt ny anläggning grundar sig i viljan att utöka kapaciteten och därmed gå kunderna till mötes, skriver man vidare.
Ett flertal av företagets mindre säckar tillverkas redan i plast och efter den succé som dessa hunnit göra på marknaden skapas nu möjlighet till ökad tillgång. Den nya fabriken är beräknad att invigas i höst.

– Med den nya fabriken i drift kommer vår produktion av torrbruk, i både säck och bulk, att öka.
– Detta ger oss möjlighet att leverera stora mängder utan att tumma på kvaliteten, vilket visar att vi både vill, kan och vågar, säger Patricio Villarroel, Finja Betongs nytillträdde VD.
– Vi ser givetvis mycket positivt på att intresset för mura, gjuta och putsa växer sig allt starkare och att efterfrågan på våra torrbruksprodukter ökar, säger Veronica Jensen på Finja.

Finja är ett svenskt familjeföretag grundat 1957 och ett av landets främsta inom betongbranschen.
Verksamheten innefattar allt ifrån konstruktionslösningar för murat och putsat byggande till sand, specialbruk och prefabricerade helhetslösningar för bostäder, kontor, industri och lantbruk.

I dagsläget sysselsätter Finja närmare 800 personer och siktar på att omsätta två miljarder kronor.

Dagens fråga

Är den växande vildsvinsstammen ett problem?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×