Tågen inställda mellan Lund och Hässleholm

Lund/Hässleholm Alla Öresundståg och pågatåg mellan Lund och Hässleholm är inställda från den 14/7 kl 01.15 till den 16/7 kl 03.00.

Trafikverket moderniserar kontaktledningssystemet som är gammalt och slitet. Driftsäkerheten kommer att öka och trafiken kommer då att rulla mer tillförlitligt, lovar Trafikverket. Av säkerhetsskäl stängs all trafik av under de helger som arbetet pågår.

Persontågen mellan Lund C och Hässleholm C är inställda och ersätts av bussar. Därför kommer det att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår.

Pågatågen mellan Lund och Teckomatorp stannar inte i Eslöv och Marieholm. Bussar kör mellan Eslöv och Teckomatorp via Marieholm varannan timme. Vissa pågatåg är inställda mellan Hyllie och Hässleholm.
SJ:s tåg omfattas inte, utan leds om via andra banor.

Samtidigt som kontaktledningarna byts ut utförs också andra underhållsarbeten. Hela arbetet planeras att vara klart under 2018, med efterarbeten under 2019.

Övriga helger under 2018 som tågtrafiken är avstängd mellan Hässleholm och Lund: 18–20 augusti, 29 september–1 oktober, 10–12 november och 8–10 december.

Dagens fråga

Drabbades du av torsdagens stora strömavbrott?

Loading ... Loading ...