Annons

Tågen inställda mellan Lund och Hässleholm

Hässleholm • Publicerad 12 juli 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Trafikverket moderniserar kontaktledningssystemet som är gammalt och slitet. Driftsäkerheten kommer att öka och trafiken kommer då att rulla mer tillförlitligt, lovar Trafikverket. Av säkerhetsskäl stängs all trafik av under de helger som arbetet pågår.

Persontågen mellan Lund C och Hässleholm C är inställda och ersätts av bussar. Därför kommer det att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår.

Annons

Pågatågen mellan Lund och Teckomatorp stannar inte i Eslöv och Marieholm. Bussar kör mellan Eslöv och Teckomatorp via Marieholm varannan timme. Vissa pågatåg är inställda mellan Hyllie och Hässleholm.

Samtidigt som kontaktledningarna byts ut utförs också andra underhållsarbeten. Hela arbetet planeras att vara klart under 2018, med efterarbeten under 2019.

Övriga helger under 2018 som tågtrafiken är avstängd mellan Hässleholm och Lund: 18–20 augusti, 29 september–1 oktober, 10–12 november och 8–10 december.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons