GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bevattningsförbud i Billinge och Stockamöllan

Eslöv Från och med i dag, fredagen den 13 juli, inför VA Syd bevattningsförbudet och det gäller tills vidare.
Eslöv • Publicerad 13 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Bevattningsförbudet gäller omedelbart. 
Foto: Pontus Lundahl/TT
Bevattningsförbudet gäller omedelbart. Foto: Pontus Lundahl/TT

Detta innebär att det är förbjudet att använda vattenslang, spridare, högtryckstvätt eller på annat sätt använda dricksvatten i större mängder.

- Dricksvattnet ska prioriteras till mat, dryck och hygien, uppmanar Magnus Ek, VA-strateg på VA Syd.

Sms har gått ut till de boende och VA Syds personal lovar att finnas på plats i Billinge och Stockamöllan och informera om bevattningsförbudet där det behövs.

Anledningen till bevattningsförbudet är att de båda orterna får sitt vatten från grävda brunnar där vattennivån nu sjunker i torkan. I övriga delar av VA Syds område (Burlöv, Eslöv, Lund och Malmö) råder inte bevattningsförbud men alla uppmanas fortsätta använda vattnet smart.

VA Syd fyller nu på vattenreservoaren i Billinge med hjälp av tankbil men vattenmängden räcker endast till det nödvändigaste i hushållet. För att säkra leveransen av dricksvatten på lång sikt bygger VA Syd också en ny vattenledning mellan Stockamöllan och Billinge, enligt ett pressmeddelande

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.