GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Polisen sköt knivbeväpnad man

Landskrona Vid lunchtid på fredagen tvingades polisen att skjuta en knivbeväpnad man i korsningen Vintergatan/Sommargatan. Under ingripandet attackerades och knivskars en polishund allvarligt av mannen.
Publicerad 13 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var allmänheten som först larmade om att mannen uppträdde underligt. När polisen kom till platsen ska mannen ha gjort flera utfall med en kniv.

Polisen sköt då flera varningsskott, men trots detta så fortsatte mannen med sitt våldsamma beteendet. När han gick till angrepp mot polisen så avlossade en polis sitt tjänstevapen och träffade mannen, som sedan fördes med ambulans till sjukhus.

Mannen är i 50-årsåldern och har skottskador i ena benet som på fredagseftermiddagen inte betecknas som livshotande.

I samband med händelsen skar eller högg mannen en polishund allvarligt. Polishunden opererades under eftermiddagen och kvällen och mår efter omständigheterna väl och förväntas överleva.

Mannen är gripen misstänkt för försök till grov misshandel av polisman/polismän alternativt grovt olaga hot samt djurplågeri. Brottrubriceringarna kan komma att ändras och det kan även tillkomma ytterligare brottsmisstankar.

Delar av Vintergatan i närheten av korsningen till Sommargatan är avspärrade för kriminaltekniskundersökning.

En åklagare vid Riksenheten för polismål har inlett förundersökning i syfte att utreda händelseförloppet och polisernas agerande. Detta är rutin när polis tvingats använda sitt tjänstevapen. Denna förundersökning har i nuläget ingen preciserad brottsrubricering.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.