E6 avstängd efter lastbilsolyckor – bilist körde mot färdriktningen

Landskrona Två lastbilar och en personbil har kolliderat på E6 i norrgående riktning, i höjd med Glumslöv. Strax efter körde en lastbil på Tingvägen rakt in i en bro då fordonet var för högt för att kunna passera.
Två personer är förda till sjukhus, varav en man i 45-årsåldern med allvarliga skador.

Ett av fordonen är en hästtransport som ska ha hamnat i diket och eventuellt är en häst skadad. Enligt uppgifter ska flera personer vara skadade.

Polis, räddningstjänst, ambulanssjukvård och djurambulans har åkt till platsen. Enligt Trafikverket är det  helt stopp i trafiken, både i norr- och södergående körbana. E6 är helt avstängd i båda färdriktningarna mellan trafikplats Landskrona Norra och Rydebäck.

Ytterligare en trafikolycka har inträffat på Tingvägen, som går under E6 i höjd med där den första olyckan inträffade. Här har en lastbil kört rakt in i en bro, det är just nu oklart om någon är skadad i denna olycka.

En bilist respekterade inte befintlig avspärrning och passerade denna utan att stanna. Samma bilist tog sig sedan över på motsatt körbana och fortsatte sin färd mot färdriktningen. Polisen arbetar på att stoppa och lagföra aktuell bilist.

Skadeläget för person och djur är fortfarande oklart, räddningsarbetet pågår för fullt.

Ett körfält har öppnats upp i södergående riktning.

Bilisten som passerade avspärrning och körde mot färdriktningen är stoppad och rapporterad för trafikbrott. Förarens, en 28-årig man, körkort omhändertogs.

Sent på söndagskvällen fick Helsingborgs lasarett in en man i 50-årsåldern med lindriga skador samt en man i 45-årsåldern med allvarliga skador, uppger Region Skåne.

×