GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen tecknar fiberavtal med Region Skåne

Östra Göinge • Publicerad 15 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Samverkan innebär en fördjupad dialog kring områden som är svåra att bygga ut och som behöver finansiellt stöd. Dialog kommer framöver att ske mellan kommuner, leverantörer och Region Skåne. Länsstyrelsen, som handlägger bidragsansökningar för landsbygdsprogrammet, stödjer samverkansmodellen.

Avtalet innebär att innevarande års landsbygdsstöd på 84,5 miljoner kommer att kunna erbjudas till flertalet kvarstående så kallade vita fläckar i Skåne.

– Östra Göinge har en hel del fastigheter som ligger inom definitionen ”vita fläckar”, dvs. i svår terräng där det är långt mellan husen, därför ser jag frågan om var bidragspengarna riktas som oerhört viktig för att kommunens hushåll på landsbygden ska få fiber, säger bredbandssamordnare Pia Vingestråhle.

– Vi har drivit denna fråga i ”13-projektet” sedan hösten 2016 och vi ser det som positivt att bidragspengarna riktas mot de områden som verkligen behöver stöd för att kunna bli utbyggda.

I nästa bidragsomgång, hösten 2018, har leverantörer möjlighet att söka bidrag för vita fläckar.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.