Skånska flaggan hissades utanför Ateljé Götesdotter i Bjärnum av Staffan Örneskans och Gunnel Götesdotter. Sedan firades dagen med dikter, tal, sång och musik och ett riktigt kaffekalas. Foto: Hans Bryngelson
Tre olika sorters tårtor stod färdiga för gästerna när Gunnel Götesdotter bjöd in till firande av skånsks flaggans dag. Foto: Hans Bryngelson
Skånska flaggans dag hos Götesdotter
Skånska flaggans dag hos Götesdotter

Skånska flaggan i topp

bjärnum Solen var riktigt het. Så det kändes svalt att hålla till inomhus i utställningshallen, när Gunnel Götesdotter bjöd in till firandet av Skånska Flaggans dag.

Ett 30-tal hade bänkat sig i utställningshallen för att ta del av dikter, föredrag och musik allt med betoning på Skåne.

Men först skulle den skånska rödgula flaggan i topp.
Flagghalare Staffan Örneskans, med lite hjälp av arrangören Götesdotter, fick flaggan att fladdra i flaggstången utanför ateljén.
Varpå deltagarna utbringade ett trefaldigt göingeleve för flaggan och Skåne.
Gunnel Götesdotter berättar att hon har tagit till tradition att den tredje söndagen i juli fira Skåne och dess flagga, med lite fest.

På programmet stod diktläsning av Camilla Odgaard som bland annat läste en dikt på skånska om Adam och Eva, förlagd till ett skånskt paradis.
Under eftermiddagen bjöds det också på föredrag av Bjärnums teaterchef Fredrik Gunnarsson och musik med Ingmar Rimheden och Anders Svensson som bjöd på en skånsk repertoar.
Tre sorters tårtor stod som förplägnad till alla som kommit till Atelje Götesdotter för att fira denna speciella dag.

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...