GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De skriver om kulturhusets historia

Hässleholm Boken kommer att släppas till tjugoårsdagen
Hässleholm • Publicerad 16 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Lagom till kulturhusets jubileum 2020 släpper Jörgen Johansson och Conny Åhs en bok som behandlar dess historia. Foto: Alice Hermansson
Lagom till kulturhusets jubileum 2020 släpper Jörgen Johansson och Conny Åhs en bok som behandlar dess historia. Foto: Alice Hermansson

Det är en lugn eftermiddag i kulturhusets foajé. Några barn sitter vid ett bord utanför biblioteket och färglägger bilder med hjälp av kritor.

– Idén om att göra en bok kom redan när vi firade tio år. Men det var inte riktigt läge då.

Som en del av tjugoårsjubileumet håller Jörgen Johansson och Conny Åhs på att skriva en bok om kulturhusets långa och knepiga historia.

För Conny Åhs har tankarna om att skriva en bok om kulturhuset funnits med länge.

För snart 20 år sedan invigdes Hässleholm Kulturhus. Att bygga ett kulturhus i Hässleholm hade funnits på den politiska agendan sedan 50-talet. Men det var först i slutet på 90-talet som man inledde byggnaden och år 2000 kunde huset äntligen invigas.

Boken om kulturhuset planeras att släppas i december 2020. I samband kommer också en utställning med bilder om kulturhuset sättas upp. Boken kommer att behandla allt från husets projektering till personer som jobbat och verkat i huset på olika sätt. Men vilka som ska medverka i boken eller hur lång den blir vill inte Jörgen Johansson eller Conny Åhs berätta.

Alice Hermanssonalice.hermansson@nsk.se 0451-74 50 00
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.