Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen

20-åring sköts till döds

En moped har tagits i beslag i samband med mordet på Rosengård igår kväll.

Vid 21.30-tiden på måndagskvällen larmades polisen till von Rosens väg med anledning av skottlossning. På platsen hittades en skottskadad man i 20-årsåldern på trottoaren. Trots att polis och räddningstjänst var på plats bara tre minuter efter larmet kunde mannens liv inte räddas utan han avled på platsen.

Platsen ska vara säkrad och polisen har påbörjat en utredning av händelsen, bland annat med vittnesförhör.
– Vi var på plats till klockan fyra i natt och sökte bland annat med vapenhund, berättar polisens informatör, Ewa-Gun Westford.
– Det här området är kameraövervakat och vi kommer nu att begära in övervakningsfilmerna för att se om det har fastnat något på dem.

Polisen har även tagit en moped i beslag som hittades brinnande i närheten.
– Vi ska se om den har något med händelsen att göra, säger Ewa-Gun Westford.
– Vi är oerhört intresserade av iakttagelser om en moped som synts i området vid den aktuella tidpunkten, säger Erik Jansåker, chef för lokalpolisområde Söder i Malmö.

På tisdagsmorgonen hade ännu ingen gripits misstänkt för mordet. Det var en varm kväll och mycket folk ute när 20-åringen sköts till döds. Ett stort antal vittnen har förhörts men fler finns kvar att höra.
– Sedan är det ju tyvärr så att i den här miljön så är man inte så intresserad att prata med oss, så där har vi en uppförsbacke, säger Ewa-Gun Westford.