Annons

Nej till pengar vid frånvaro

Hässleholm Förvaltningsrätten har avslagit ett överklagande om bistånd enligt socialtjänstlagen för en man i Hässleholm.Anledningen är att den aktuelle mannen inte kunnat ange en giltig frånvaro från sin sysselsättning på Arbetsmarknadsenheten.
Hässleholm • Publicerad 17 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen fick sin ersättning reducerad med 667 kronor för fem dagars ogiltig frånvaro i slutet av förra året.

Under en period på en månad har mannen varit borta vid tio tillfällen varav fem varit godkända. Mannen har då varit sjuk eller tagit körlektioner.

Annons

Övrig frånvaro ska ha handlat om hämtning av barn samt tid som han inte redogjort för. Detta har inneburit att socialförvaltningen reducerat hans ersättning.

Samme man har även uppgett att han behövde pengar till resor. Han har erhållit en reskassa på 500 kronor som bedöms räcka till att besöka sina barn samt sjukresor. Resor för att söka arbete och handla hänvisas till riksnormen.

Överklagandet avslås eftersom mannen bedöms ha tillförsäkrats en skälig levnadsnivå genom den ersättning som han fått.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons