GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt blixtnedslag orskade skogsbrand

Osby Strax efter klockan 17.00 på tisdagen larmades räddningstjänsten till en mindre skogsbrand utanför Lönsboda.
Osby • Publicerad 17 juli 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Orsaken till branden ska ha varit ett blixtnedslag. Larmet ska ha kommit precis efter att man avslutat en tidigare liknande insats i Tosthult, också den orsakad av blixten.

Ett kalhygge på omkring 200 kvadratmeter ska då ha brunnit.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.