GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Torkan: Centerpartiet vill ha krismöte

Skåne/Kristianstad Torkan har ställt till med stora problem i Skåne. Inte minst för bönderna som larmat om risk för nödslakt och förstörda skördar. I ett pressmeddelande går Centerpartiet ut med att de vill hålla ett krismöte med Region Skåne då partiet anser att styret inte har agerat tillräckligt. 
Publicerad 18 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

-Det är totalt svek att styret inte gör något. Lantbrukare ser hur skördar förstörs och riskerar att behöva nödslakta sina djur, samtidigt som styret äter glass och semestrar. Vi har svårt att njuta av värmen när den får sådana fruktansvärda konsekvenser, konstaterar Birte Sandberg, Regionstyrelseledamot och gruppledare för Centerpartiet i Region Skåne.

Centerpartiet riktar hård kritik mot det rödgröna styret i pressmeddelandet där de anser att ett extrainsatt Regionstyrelsesammanträde skulle kunna ge beslut och åtgärder som skulle kunna lindra krisen och att det måste ske nu. Den långa torkan har ställt till stora problem inte minst för bönderna som larmat om risk för nödslakt och förstörda skördar.

Därför ser Centerpartiet att ett extrainsatt möte bör ske nu och inte till hösten när ordinarie sammanträde är planerat.

-I september är det för sent, krisen är just nu och måste lindras så snart som bara möjligt. Därför krävs handlingskraft, det är vårt ansvar som region, säger Birte Sandberg (C).

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.