Telias vd Johan Dennelind. Foto: Lisa Johansson / TT

Telia köper TV4

Inrikes På fredagsmorgonen stod det klart att Telia köper Bonnier Broadcastning med varumärkena TV4 och Cmore.

Telia köper kanalerna TV4 och C More av Bonnier AB för 9,2 miljarder kronor.

– Det är en mycket viktig dag för Telia Company, säger Telias vd Johan Dennerlind i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över vad vi har åstadkommit med våra verksamheter inom Bonnier Broadcasting. Telia Company, med sina ledande mobilnät och tekniska kunnande, kommer att bli en utmärkt ägare för att utveckla dessa verksamheter vidare, säger Tomas Franzén, vd och koncernchef för Bonnier AB, i pressmeddelandet.

Nu bildar Telia Company ett nytt affärsområde, där både Telias befintliga tv-verksamheter och verksamheterna inom Bonnier Broadcasting kommer att ingå. Avsikten är att Bonnier Broadcastings nuvarande vd Casten Almqvist blir vd för affärsområdet.