GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barnplacering utan utredning

HÄSSLEHOLM Ett ensamkommande barn placerades hos en man utan att han hade utretts som familjehem.
Hässleholm • Publicerad 23 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Ett ensamkommande barn placerades hos en man utan att han hade utretts som familjehem. Mannen utsågs dessutom till vårdnadshavare. Nu har socialförvaltningen i Hässleholms kommun anmält sig själv till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Sarah, för missförhållandet.

Placeringen innehöll fler brister än så. Förvaltningen underlät att följa upp placeringen och senare, när den väl gjorde en utredning, hade socialsekreteraren ingen kontakt med barnet. Barnet utreddes överhuvudtaget aldrig.

Nu slår socialchefen Sus Lantz Eriksen fast att verksamhetscheferna för barn och familj samt ensamkommande barn och ekonomiskt bistånd behöver ta ett bättre samlat grepp och skapa bättre rutiner. Hon nämner också vikten av att nyanställda får en övergripande yrkesintroduktion.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.