Akutarbetare undersöker ett hus i Salisbury. Foto: AP Photo/Matt Dunham

Nervgift var present i parfymflaska

utrikes I juni dödades en kvinna i Storbritannien av Novitjok-gift. Giftet fanns i en parfymflaska som hon fått i present av en pojkvän.

I juni dödades en kvinna i Storbritannien av Novitjok-gift. Enligt Sveriges Radios Ekot fanns giftet i en parfymflaska som hon fått i present av en pojkvän.

Pojkvännen berättar att flickvännen sprejade parfymen på sina handleder. Kvinnan sa strax därefter att hon fick huvudvärk och frågade om huvudvärkstabletter. Under tiden mannen letade runt sa hon att hon kände sig konstig och behövde lägga sig ned. Kort därpå blev även mannen sjuk och båda fick föras till sjukhus. Kvinnan dog åtta dagar senare.

Tidigare i år förgiftades den ryske ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter i Salisbury. Kvinnan och mannen hade liknande symptom som dem, och parfymen som mannen gav till sin flickvän hittades just i Salisbury.

Polisen rubricerar händelsen som mord och utreder om det finns kopplingar i fallen.

Läs mer: