GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny skadegörelse i Osby simhall

Osby • Publicerad 24 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Peter Paulsson
Foto: Peter Paulsson

Någon gång mellan klockan 20 i lördags till 02 i söndags har skadegörelse inträffat vid Osby Simhall.

Enligt polisanmälan ska någon eller några ha antänt bråte strax utanför simhallen. Dock ska det inte ha förelegat någon spridningsrisk.

I samband med branden ska även bland annat ventilation och några armaturer ha vandaliserats. Dessutom har det klottrats på dörrar.

Händelserna i lördags rubriceras som skadegörelse och polisanmälningarna är sammanlagt tre till antalet.

Osby simsällskap har haft många problem med inbrott och skadegörelse den senaste tiden.

– Det händer ofta när vi inte är där, säger Lars Nordh, tränare i Osby SS. Jag kan inte säga om det bara är vi som drabbas av detta eller om det är en allmän trend i Osby att skadegörelsen ökar.

– Men jag kan se att den här typen av brott ökat de senaste fyra-fem åren, och det kan vara en konsekvens av att vi inte längre har någon polis i Osby.

Lars Nordh anser att det handlar om större problem som bör tas om hand på politisk nivå.

– Personligen tänker jag att att bara att ha en patrullerande polis, som blir bekant med befolkningen, är en del av lösningen på de här problemen.

En annan åtgärd som kan försvåra för inkräktare att komma in på kansliet i Osby simhall är att ta bort brandstegen.

– Det gör det svårare att ta sig in på kansliet och jag hoppas den kommer bort så fort som möjligt, säger Lars Nordh.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.