GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Butiker plockar bort grillprodukter

Nyheter Efter MSB:s uppmaning om att skärpa eldningsförbudet i landet har flera butiker plockat bort grillprodukterna från sina varuhyllor.
Publicerad 25 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
En klotgrill, grillkol och grillspett.  
Foto: Leif R Jansson/ SCANPIX
En klotgrill, grillkol och grillspett. Foto: Leif R Jansson/ SCANPIX

Flera handlare rekommenderar sina butiker att plocka bort grillrelaterade produkter efter att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, uppmanat om en skärpning av det eldningsförbud som rådet. Vid 16-tiden stärktes eldningsförbudet i Skåne som nu gäller att man inte får grilla någonstans längre, inte ens på egen tomt.

[contentcards url="http://www.nsk.se/2018/07/25/msb-vill-skarpa-eldningsforbudet/"]

Många av Coops butiker har redan plockat bort varor och nu går Coop ut central och rekommenderar alla att göra detsamma – ta bort grillkol, briketter och tändvätska.

Ica går i samma spår, och tror att kunderna är positiva till att varorna plockas bort.

– Om man följer lokala butikers sociala media så mottas det positivt att vi tar ställning i frågan, säger Andreas Ryden, affärschef för Maxi ICA Special till Ekot.

Även Willys och Hemköp har gått ut med liknande rekommendationer.

Camilla Landin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.