Brand i Söderåsens nationalpark

En uppringare hade sett att det rök från parken.

Strax innan tre på onsdagseftermiddagen fick SOS alarm in samtal om att det ska brinna i Söderåsens nationalpark. En timme senare, vid 15.40 visste räddningstjänsten fortfarande inte var branden är någonstans.

– Det är en uppringare som har sett rök från luften från ett flygplan. Vi tar allvarligt på det här i och med det rådande läget och skickar många resurser, säger Ronny Lundgren, inre befäl vid Räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Sammantaget sökte flera räddningstjänster efter branden, både från Landskrona och Röstånga och både från Svalöv och Perstorp.

Vid 16-tiden hade en räddningsresurs funnit branden, som var 10×10 meter stor.

– Övriga räddningstjänster kunde skickas hem, meddelar Torbjörn Krokström vid Räddningstjänsten Syd.