GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Komikerna drog fullt hus

Hässleholm Under onsdagen kom några av Sveriges mest framstående komiker till Perrong 23. En av de var Simon Gärdenfors, som är mångsysslare inom humor.
Hässleholm • Publicerad 25 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Simon Gärdenfors kom tillsammans med komikerna Petrina Solange, Armann Hreinsson, Tomas Högblom och Johannes Finnlaugsson till Perrong 23 med Funny Fuckup. FOTO: ALICE HERMANSSON
Simon Gärdenfors kom tillsammans med komikerna Petrina Solange, Armann Hreinsson, Tomas Högblom och Johannes Finnlaugsson till Perrong 23 med Funny Fuckup. FOTO: ALICE HERMANSSON

75 personer i publiken och fem komiker besökte under onsdagen Perrong 23. Det är utsålt och varmt i lokalen. Flera timmar innan eventet började satt publiken utanför i parken och hade picknick i väntan på att det skulle börja.

Det är inte första gången Simon Gärdenfors uppträdde på Perrong 23 i Hässleholm. Men det var 13 år sedan och då rappade han i duon Las Palmas. Ikväll är han här som ståuppkomiker.

Funny Fuckup-turnén består av komiker som tillhör en lite mer alternativ genre inom svensk humor, som har blivit populär de senaste åren.

Simon Gärdenfors är född i Hjärup och har sysslat med humor under flera olika konstellationer. Han har ritat flera hyllade självbiografiska serieromaner, rappar med Frej Larsson i Far och Son och har två humorpoddar. Stand up har han hållit på med i fem år.

Simon Gärdenfors har uppträtt med sin stand up många gånger under sommaren. Han tycker att det har varit precis som vanligt trots mycket skriverier i medier om han och hans kollegors humor.

För tillfället håller Simon Gärdenfors på att spela in en nollbudget sitcom med självbiografiska inslag som heter ”Mina Problem”. Simon Gärdenfors kommer tillsammans med komikern och rapparen Anton Magnusson spela sig själv. Han tror att första avsnittet kommer att släppas någon gång i början på hösten. Inspirationen till serien har han hämtat från en av sin favoritteveserie ”Simma Lugnt, Larry”.

Perrong 23 bokade Funny Fuckup-eventet trots att många lokaler tvingats avboka på grund av dödshot. Under Produktions vd Simon Svensson skriver i ett mejl till Norra Skåne att komikerna har kunnat uppträda under sommaren precis som vanligt

Alice Hermanssonalice.hermansson@nsk.se 0451-74 50 00
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.