Foto: TT

Explosion vid USA:s ambassad i Peking

Två händelser har skett utanför amerikanska ambassaden i Peking under torsdagen. En man har detonerat någon form av sprängladdning och en kvinna har försökt tända eld på sig själv- rapporterar flera medier.

Enligt uppgifter från en talesperson från den amerikanska ambassaden ska en man i 26-årsåldern ha detonerat någon form av sprängladdning utanför ambassaden i Peking runt klockan 13 lokal tid, rapporterar CNN.

Mannen uppges vara den enda som har skadats i händelsen.

Till nyhetsbyrån AP uppger kinesisk polis att sprängladdningen var gjort av fyrverkerier. Tidigare under torsdagen har polisen fört bort en kvinna utanför den amerikanska ambassaden då hon hade smort in sig i bensin och misstänkts vilja tända eld på sig själv.

Det är i nuläget osäkert om de två incidenterna går att koppla med varandra och kinesisk polis har ännu inte uppgett något motiv till händelserna.

Flera medier, däribland Reuters, menar på att det kan ha att göra med Kina och USA:s pågående handelskonflikt. En konflikt som sägs ha  startats av president Trumps administration efter att de båda länderna lagt tullavgifter på 35 miljarder varandras varor.

På sociala medier har flera personer lagt ut bilder och filmer från explosionen.