GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hetsade mot romer – åtalas

Hässleholm En 48-årig man som skrev ett hatiskt inlägg mot romer i sociala medier åtalas för hets mot folkgrupp.
Hässleholm • Publicerad 26 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En artikel om romers situation som delats på Facebook provocerade mannen så svårt att han gick till aggressivt verbalt angrepp i kommentarsfältet. Han skrev:

Den åtalade ska ha skrivit kommentaren i Sösdala i slutet av februari.

Adrian Ericson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.