Komiker utreds efter polisanmälningar

HÄSSLEHOLM Åklagaren har nu tre polisanmälningar mot komikerna Anton Magnusson och Simon Gärdenfors på sitt bord. Rubriceringarna rör uppvigling, hets mot folkgrupp och stämpling till grov våldtäkt mot barn.

På onsdagskvällen drog stand up-showen Funny Fuckup fullt hus på Perrong 23 i Hässleholm. Anton Magnusson som gör karaktären Mr Cool och ligger bakom den omdebatterade låten ”Knulla barn” deltog inte, däremot både Simon Gärdenfors och Armann Hreinsson som också medverkar i låten.

Komikernas låttext samt en intervju har under sommaren resulterat i flera polisanmälningar. Tre av dem har efter en vända hos JK – som slog fast att det inte rör sig om brott mot tryck- eller yttrandefriheten eftersom Spotify med flera saknar utgivningsbevis – åter hamnat på åklagare Emma Adolfssons bord, vid Södra Skånes åklagarkammare.
– Det finns tre misstankar i nuläget. Det gäller anmälningar om uppvigling, hets mot folkgrupp och stämpling till grov våldtäkt mot barn, men det är inga rubriceringar som jag hunnit granska, säger hon nu.

Hon vill inte kommentera exakt vad anmälningarna grundar sig på.
– Det första jag kommer att göra är att titta på vad man menar är brottsligt och därefter undersöka om det verkligen är brottsligt. Sedan kan det eventuellt bli aktuellt att höra någon, meddelar hon.
Emma Adolfsson konstaterar att inget nytt kommer att ske med ärendena förrän i september, eftersom hon inom kort går på semester.
Simon Gärdenfors har tidigare förklarat att låten är tänkt som underhållning för de som uppskattar grov humor.

Läs mer:

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

  • Ja (60%, 252 Röster)
  • Nej (40%, 166 Röster)

Antal röster: 418

Loading ... Loading ...