Foto: TT

Nu kommer regn… …skuren

Väder Längtar ni efter regn? På söndag ser det ut att bli gråa moln över hela Skåne.

Det varma och soliga vädret ser ut att hålla i sig även under nästa vecka med ett kort avbrott i helgen.

På fredagen finns möjlighet att temperaturen når upp i säsongshögsta framför allt i de nordöstra delarna vid gränsen till Småland och Blekinge, där prognosen lyder på uppemot 35 grader.

– I Markaryd har vi haft 34 grader. Längre söderut blir det lite lägre temperatur, generellt drygt 30 grader, men även på Söderslätt kan det bli 33-34 grader, säger Linus Dock, meteorolog vid SMHI i Norrköping.

På lördagen blir det något ostadigare på sina håll i Skåne.

– Det kan bli lite skurar framåt eftermiddagen i de norra delarna av inlandet, men det är så pass lokalt att det är svårt att precisera regnet närmare. Lokalt kan det bli något större mängder, men i det stora hela är det inget att prata om. Det är inget ihållande och inget som hjälper torkan.

Lördagens temperatur spås bli mellan 25 och 30 grader i Skåne.

För den som längtar efter regn blir söndagen något bättre.

– Det kommer in en front från sydväst. Även om det handlar om skurar blir det mer sammanhängande på söndag morgon. Det kan komma mellan fem och tio millimeter. Det är lite mer utspritt i länet. Fronten innehåller åska, vilket göra att regnet lokalt kan bli kraftigt medan vissa platser inte får något alls, berättar Linus Dock.

Regnskurarna medför att temperaturen hamnar mellan 23 och 27 grader.

Det kan vara läge att tvätta badbyxorna på söndag för på måndag ser värmen ut att komma tillbaka.

– Det ska bli fortsatt torrt och varmt. Det kan slås rekord för juli månads medeltemperatur och eventuellt även bli toppnoteringar på vissa platser, säger Linus Dock.

 

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...