Foto: TT

SMHI varnar: Extremt höga temperaturer

Skåne SMHI gick på torsdagen ut med en klass två varning för extremt höga temperaturen för Skåne län.

Enligt SMHI väntas dagstemperaturer på 30 grader eller högre åtminstone fram till och med lördag i Skåne län, utom Österlen. Därför varnar nu myndigheten, inte bara för skogsbrand, utan även för extremt höga temperaturer.

Varningen utfärdades klockan 10:23 på torsdagen.

SMHI:s definition för Varning klass 2 extremt höga temperaturer: Maximal dygnstemperatur på 30 grader eller mer, fem dagar i följd. Alternativt maximal dygnstemperatur på 33 grader eller mer, tre dagar i följd. Innebär en ökad påfrestning på kroppen vilket kan ge problem för framförallt riskgrupper. Klass 2 är den allvarligaste varningsklassen för höga temperaturer.

På Österlen finns en klass ett varning för mycket höga temperaturer sedan den 23 juli.