Ann-Margret Käck och maken Sven-Olof bor alldeles intill ”diket” på Disponentgatan. De irriterar sig på att det inte blivit ordentligt ifyllt och oroar sig för att det ska hända olyckor när bilister försöker undvika det. Foto: Pernilla Ekdahl

Dike i gatan irriterar

VINSLÖV Trots att det gått flera månader sedan det lades ner fiber under Disponentgatan har vägen inte lagats ordentligt. Nu har Sven-Olof och Ann-Margret Käck på gatan tröttnat.
– Vi har ringt kommunen flera gånger, men inget händer, säger Ann-Margret Käck.

Paret uppskattar att det gått tre månader sedan det grävdes tvärs över vägen strax utanför deras hus, för nedläggning av fiber.
Diket fylldes igen, fast på ett så bristfälligt sätt att det inte höll.
Nu har en del av trafikanterna börjat köra innerkurva över diket för att det är där det ligger mest fyllningsmassa kvar.
– Vi väntar bara på att det ska hända en olycka. Folk kör över på fel sida vägen för att undvika hålet, säger Sven-Olof Käck.

Paret Käck har ett flertal gånger ringt Hässleholms kommun för att påtala problemet och skynda på en lösning, och säger att flera av deras grannar gjort detsamma.
Men hittills har inget hänt.
– Vi har fått svaret från kommunen att det ska åtgärdas, men de har inte sagt vilket år, suckar Sven-Olof Käck.
– Om det nu inte är kommunen som är ansvarig borde den ju kunna se till att den som har ansvaret fyller igen ”diket”, fortsätter Ann-Margret Käck.

Stefan Alvedal, som är avdelningschef för gata och trafik i Hässleholms kommun, ansvarar inte för just det här specifika ärendet, men han vet att kommunen flera gånger påtalat för entreprenören som grävt ner fiberkabeln att hålet måste lagas.
– Det är fiberorganisationernas ansvar att fylla i de där rännorna med kallasfalt och de vet om det, så antingen har de slarvat eller glömt det, säger han.

Det grävs lite varstans i kommunen just nu. Vad gäller rent generellt för alla de ”hål i gatan” som uppstår?
– Enligt fiberorganisationernas markavtal har de ansvar för att hålla rännorna i skick medan de gräver över en väg. När de är klara ska de direkt fylla igen dem med kallasfalt, som håller mycket bättre än grus. När de sedan är klara med hela arbetet, som kan handla om massor av gator, ska de kontakta oss. Två månader efter det går ansvaret över på kommunen och då asfalterar vi igen med riktig asfalt, förklarar han.
Han lovar också att följa upp var det fallerat på Disponentgatan.
– Har det varit i så i tre månader och de har sagt till så ska det vara tillfixat, säger Stefan Alvedal.
Samtidigt vädjar han också om tålamod och förståelse.
– Det grävs oerhört mycket runt om i byarna i kommunen just nu så det är möjligt att det missas någonstans, sådant händer, så lite grann får man nog stå ut med.

Dagens fråga

Vill du att Sverige lämnar EU?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×