Annons

Eric Nilsson trea på Kinnekulle

Sport 15-åringen tog sin första pallplats i Citroën DS3 cup.
Sport • Publicerad 30 juli 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Eric Nilsson. Foto: Magnus Wahlström/Arkiv
Eric Nilsson. Foto: Magnus Wahlström/Arkiv

15-årige Eric Nilsson drygade ut sin ledning i Citroën DS3 cups rookiemästerskap med en tredje- och en fjärdeplats på Kinnekulle.

Inför första racet var han snabbast både på träningar och kval och han var därför i pole position. På ett regntungt Kinnekulle drogs Nilsson med motorproblem men lyckades ändå bli trea och för första gången i Citroën DS3 cup hamna på pallen.

Annons

I andra racet låg Nilsson tvåa under största delen av loppet men blev mot slutet omkörd av dansken Jonas Lynge, som också vann racet efter att landsmannen Kenn Bach hade kört ut i gruset. Bach fick således nöja sig med en andraplats.

Nilsson hadde ett tätt grepp om tredjeplatsen men efter en omdiskuterad omkörning av ännu en dansk, Thomas Faraas, i sista varvets sista kurva fick Nilsson nöja sig med att bli fyra. Faraas omkörning ledde till stora skador på Eric Nilssons bil.

Trots skadorna på bilen förväntas Eric Nilsson vara tillbaka till nästa deltävling på Jyllandsringen i danska Resenbro 24–26 augusti.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons