Annons

Jesper Jönsson tvåa i regn

Sport Pontus Jönsson blev också tvåa och knappade in på totalledaren.
Sport • Publicerad 30 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Jesper Jönsson fick nöja sig med två tredjeplatser och en andraplats på SM-deltävlingen i Årsunda. Foto: Caroline Joelsson
Jesper Jönsson fick nöja sig med två tredjeplatser och en andraplats på SM-deltävlingen i Årsunda. Foto: Caroline Joelsson

Jesper, som kör MX1, blev trea i heat ett och två och avslutade helgen med att bli tvåa i heat tre. Även om han sällan var långt efter var han aldrig riktigt nära någon heatseger.

– Det hade ändå behövt hända en del för att jag skulle ha tagit något av heaten, säger han.

Annons

Totalledaren Filip Bengtsson, Tomelilla MK, vann två heat och blev tvåa i ett och drygar därmed ut sin ledning i sammandraget till tolv poäng.

– Filip fick luckor i starterna men tappade rätt mycket i slutet, i andra heatet kom han bara några hundradelar före mig, säger Jesper Jönsson och fortsätter:

– Han är bra på sand, det passar honom. Det blir tuffare bana i Västerås nästa gång, där har han inte lika stort övertag.

Det var annars svåra förhållanden på banan i Gästrikland. Regnet öste ned konstant och orsakade stopp för många av motorcyklarna. Jesper Jönsson slapp dock det.

– Det var skitigt och mycket vatten. Att komma hem frisk och kry och med en andraplats får jag vara nöjd med, säger Jesper.

I två av heaten hade Jesper Jönsson dessutom ett rejält glapp ned till nästa förare.

Brodern Pontus, som tävlar i MX2 och precis som Jesper representerar Sösdala MK, tog starten i första heatet och vann med sju sekunder.

I andra heatet låg han tvåa men efter både maskinproblem och en mindre vurpa föll han där till elfte plats. I tredje heatet tog han starten igen och vann till slut med elva sekunder.

Pontus blev tvåa för dagen men eftersom totalledaren Ken Bengtsson, Getinge, bara blev fyra i deltävlingen tog Jönsson in sex poäng av Bengtssons försprång. Det är emellertid fortfarande 32 poäng upp dit för Pontus Jönsson.

Nästa SM-deltävling arrangeras av Västerås MK 25–26 augusti.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons