GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anhöriga visar oro för underbemannat boende

Östra Göinge • Publicerad 31 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

En anhörig till en äldre person på boedet Lindgården i Broby har hört av sig till Norra Skåne och berättat att en äldre man på boendet ska ha rymt till sitt gamla hem.

Enligt uppgifterna skulle han ha kommit en bra bit på väg i rullstol till sitt före detta hem i Östanå.

– Först och främst så kan man inte rymma från ett boende, det är ingen som har låst in någon, säger gruppchefen på Vardaga, som bedriver verksamheten Lindgården i Broby.

- Det var en man som var ute och gick, men vi hittade honom och fick tillbaka honom snabbt. De anhöriga blev så klart underrättade om det här,

Regionchef Susanne Sjöberg kommenterar också händelsen.

– Den här händelsen inträffade i maj. Den här personen hade gått 50 meter på en gångstig när personalen såg honom och förde tillbaka honom till Lindgården. Vi har bra rutiner för att säkerställa att personalen har de som bor på Lindgården under uppsyn, säger hon.

Den anhöriga till den boende på Lindgården berättar också att han hört att Lindgården är underbemannat och att det ibland saknas personal som kan ta emot de som kommer med färdtjänsten.

Regionchefen Susanne Sjöberg säger att de uppgifterna inte stämmer.

– Vi är inte underbemannade. Vi har ett bra samarbete med kommunen och är transparanta med vår verksamhet, så de uppgifterna kan jag säga stämmer inte alls, säger Susanne Sjöberg.

Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.