GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Barncancerfonden lurade på 11 miljoner

Sverige Donationer för miljontals kronor till Barncancerfonden har försvunnit. Nu polisanmäler Barncancerfonden sin samarbetspartner Föreningsstödet efter att 11 miljoner kronor inte förts över till fondens konto.
Publicerad 31 juli 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Barncancerfondens generalsekreterare Isabelle Ducellier.
Barncancerfondens generalsekreterare Isabelle Ducellier.

Barncancerfonden har även sagt upp avtalet med bolaget som på egen begäran försatts i konkurs.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Tillsammans med våra revisorer, advokatbyrå och berörda myndigheter gör vi nu allt vi kan för att pengarna ska komma tillrätta, säger Isabelle Ducellier, generalsekreterare på Barncancerfonden, i ett pressmeddelande.

– Både Barncancerfonden, företag som skänkt pengar till barncancerforskningen och ytterst barn med cancer drabbas om pengar inte når fram.

Föreningsstödet i Sverige AB är ett företag i Göteborg som på Barncancerfondens uppdrag har erbjudit företagspaket.

Johanna StenbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.