Foto: TT

Tidigare terrormisstänkt får 10 000 kronor

I efterdyningarna till terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i fjol greps en 27-årig man i Örkelljunga. Nu får mannen 10 000 kronor i skadestånd för de två dagar han satt frihetsberövad.

Den 27-årige mannen greps under dramatiska former i Örkelljunga i april i fjol. Anledningen till gripandet var att Rakhmat Akilov  skickat meddelanden till 27-åringen via appen WhatsApp och där avslöjat sina terrorplaner.

27-åringen tog dock inte meddelanden på allvar och nekade hela tiden till att ha med terrordådet att göra. Efter två dagar släpptes mannen och avskrevs från utredningen.

Nu har Justitiekanslern (JK) avgjort hans skadeståndsansökan och beslutat att mannen ska få 10 000 kronor i skadestånd. Att 27-åringen får ett klart högre belopp än normalt för de dygn han satt frihetsberövad beror enligt JK på att misstankarna rört allvarlig brottslighet.