GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förbud att jaga och jaktträna med lös hund

Skåne Från och med den 1 augusti har länsstyrelsen Skåne beslutat att man varken får jaga eller jaktträna med lös hund efter vildsvin och älg i länet.
Publicerad 2 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Hundar får varken jaga eller jaktträna efter vildsvin eller älg enligt länsstyrelsen Skåne. Foto: TT
Hundar får varken jaga eller jaktträna efter vildsvin eller älg enligt länsstyrelsen Skåne. Foto: TT

Länsstyrelsen Skåne har beslutat att det från och med onsdagen den 1 augusti råder förbud att jaga eller jaktträna med lös hund efter vildsvin och älg i Skåne.

- På grund av det extremt varma och torra vädret är djuren i väldigt dålig kondition, säger Nils Carlsson, viltexpert på Länsstyrelsen Skåne, i ett pressmeddelande.

Det varma och torra vädret under sommaren påverkar även viltbeståndet.

- Särskilt älgen blir värmestressad redan vid 15 grader så om man jagar med hund i den här värmen far de väldigt illa. De behöver lugn och ro i nuläget, säger Nils Carlsson.

Förbudet mto all användning av hund vid jakt och jaktträningen efter vildsvin och älg gäller från den 1 augusti till den 31 augusti.

Det finns ett undantag och det är spårning eller apportering efter skadat vilt.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.