På fredagen klockan 21:45 visas filmen Game Night från 2018. Game Night är en actionkomedi med bland annat Rachel McAdams och Jason Bateman i huvudrollerna. FOTO: ALICE HERMANSSON 8
Dirty Dancing på stortorget
Emina Magnusson, Ester Thomasson, Tindra Stridsberg och Cecilie Gadd Watson tycker att det är ett bra initiativ från kommunen att visa filmen på storbild.
Josefine Jepsson hade aldrig sett Dirty Dancing innan och såg fram emot att äntligen få se klassikern. Rebecka Pettersson hade däremot sett filmen förut.
Celie Andersson Stjernqvist och Thea Hedman från Hässleholm tycker mycket Dirty Dancing och har sett filmen flera gånger innan.
Patrick Swayze och Jennifer Grey spelade huvudrollen i filmen Dirty Dancing från 1987. FOTO: FILMBOLAG CODE 591

Gammal film lockade ny publik

Hässleholm 500 personer kom till Stortorget på onsdagen när klassikern Dirty Dancing visades på storbildsskärm. Filmvisningen på torget är en del av kommunens satsning ”Sommarlov i city”.

Hässleholmarna kom till Stortorget på onsdagen med Brassestolar på pakethållarna och under armarna. Vissa hade redan en timme innan filmen började tagit plats längst fram. Från högtalarna strömmade soundtracket till Dirty Dancing ut. På filtarna syntes chips, öl, läsk och godis. En vanlig meny för filmmys.

På onsdagskvällen var det den första av tre dagar med kollektiv filmvisning på Stortorget i Hässleholm. På torsdagen visas biopublikens favorit Solsidan (2017) och på fredagen visas Game Night (2018).
Filmvisningarna är en del av kommunens satsning Sommarlov i City som under sommaren har anordnat en rad olika kulturella aktiviteter i stan.
Första kvällen blev en succé för kommunen. Ungefär 500 personer kom till torget för att se den kända filmklassikern Dirty Dancing. Veronica Lundblad Jönsson, projektledare på kulturförvaltningen, är nöjd med onsdagens filmvisning.
– Jag var inte själv på plats med jag såg på sociala medier att det varit en bra uppslutning på torget. Vi hade förväntat oss ungefär 500 personer, så det är väldigt kul att det blev så, säger hon.

Dirty Dancing hade biopremiär 1987 och är en klassiker inom filmhistorien. Många personer som befann sig på Stortorget på onsdagen var inte födda när filmen hade premiär. Många såg filmen för första gången någonsin. Veronica Lundblad Jönsson tycker att Dirty Dancing är en bra film att visa på storbild.
– Det företaget vi anlitade för att sätta upp storbildsskärmen sa att Dirty Dancing brukar gå hem hos publiken. Det är ju både en klassisk och populär film som drar en blandad publik. Men vi visar ju två andra filmer också som inte är samma genre, vi vill ha variation. Men reaktionerna vi fått har varit jättepositiva. Många hässleholmare tycker detta är ett jättebra initiativ.

Dagens fråga

Har du sett vildsvin i det vilda?

Loading ... Loading ...