Foto: Dimitrios Vlastaras
Foto: Dimitrios Vlastaras
Polisen har avspärrat av minst 300 meter runt omnrådet av den övertända villan. Foto: Natalie Radlovacki
(Inget ämne) axel A I dag, 12:10 Webbredaktionen Traktorer med vattentankar kör till platsen. Foto: Natalie Radlovacki
SkD:s utsände kommer i nuläget inte i närheten av branden. Polisen spärrar av på grund av spridningsrisken av branden som övertänt en villa och ett garage på Bjälkhultsvägen. Foto: Natalie Radlovacki
Räddningstjänsten, polis och ambulans är på plats med flera enheter vid det brandhärjade området i Vollsjö. Foto: Natalie Radlovacki
Terrängen vattnas för att minska spridningsrisken.
Denise, till vänster, och mamma Helena Matic vill hjälpa till att flytta hästar från ett intilliggande område om det behövs.

Villa och garage övertända

Vollsjö Villa och garage övertända efter brand i en bil. Räddningstjänsten varnar för spridningsrisk till terräng och en väg är avspärrad.

Strax innan klockan 11 larmades SOS om en att bil brann i ett garage i direkt anknytning till en villa på Bjälkhultsvägen, Vollsjö.

– Vi fick larm om en brand i en bil i ett garage. När vi kom fram till villan var allt övertänt och takstolar har rasat. Nu har allt fått brinna av. Vi har haft massor av resurser på plats, men har börjat avveckla. Det tar dock lång tid innan branden är släckt. Det ska ha brunnit i villan och två förrådsbyggnader, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten syd, strax före halv två på torsdagseftermiddagen.

Initialt varnade räddningstjänsten för stor spridningsrisk eftersom villan ligger mitt i ett skogsområde.

– Terrängen har kylts och det har inte varit någon spridning, säger Torbjörn Krokström

Enligt SKD:s utsände syns röken ända till Sjöbo från Vollsjö och polisen på plats bekräftar att ingen har kommit till skada vid branden.

Dock ska en person ha tagits om hand av sjukvårdspersonal på plats efter att ha andats in rök.

Sedan klockan tolv cirkulerade en helikopter runt platsen.

Nio tankbilar från räddningstjänsten förser ett antal släckbilar med vatten. Flera brandstationer är involverade i släckningsarbetet.

– Vi fick in larmet vid tio i elva. Det kommer att småbrinna till kvällen och jag antar sedan att glöden kommer kräva bevakning under natten, säger Torbjörn Krokström.

Enligt SKD:s utsände har flera boende kring området frågat polisen om de får hjälpa till med släckningsarbetet och två traktorer har efter det kommit körande med vattentankar till det brandhärjade området. Detta för att blöta ner den intilliggande terrängen för att minska spridningsrisken.

Det befinner sig 22 hästar, som tillhör en närliggande hästgård, ungefär en kilometer från den brinnande villan. Räddningstjänsten håller koll på läget. Vid avspärrningarna har Denise och Helena Matic, som är boende i närheten och hästvana, anmält sitt intresse för att vid behov hjälpa till att flytta hästarna.

Polisen har spärrat av minst 300 meter från platsen samt stängt av väg 1044 mellan Starrarp och Bjälkhult.

– Polisens enda roll just nu är att spärra av vägen. Framemot kvällen kan vi kanske börja närma oss området för undersökning, säger polisens presskommunikatör Kim Hild.

Strax innan klockan 21 meddelade räddningstjänsten att branden ansågs vara släckt.

– Vi har en patrull på plats, men de är på väg att lämna nu, säger Stephan Söderholm på Skånepolisens ledningscentral.