IFK tog rättvis seger mot jumbon Lindsdal

Sport Gustaf Lindroth avgjorde med matchens enda mål.
Sport • Publicerad 5 augusti 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

IFK gästade jumbon Lindsdal och tog sin första bortaseger för året. Att säga att vinsten satt långt inne är inte helt rättvist men första halvlek var jämn, om än med ett litet IFK-övertag. Inget av lagen såg ut att ha någon riktig skärpa och det var få farliga chanser.

Tommy ”Ångvälten” Filipovic sprang genom allt och alla men kom sällan till skott medan Mike Andrew saknades på grund av en känning i baksidan.

– Vi tar lite få avslut i första halvlek. I andra är vi mer direkta, säger IFK:s tränare Daniel Nilsson till Norra Skånes utsände.

Första halvlekens bästa läge hade Mohammed Hamdan i mitten på första halvlek men Lindsdals målvakt Alexander Kungsman räddade med foten.

– Vi äger bollinnehavet i första halvlek och det ger utdelning i andra när de inte ens orkar forcera, säger Daniel Nilsson.

Unge mittbacken Isak Olsson hamnade på efterkälken vid ett par tillfällen men var i gengäld säker i närkamperna.

– Backlinjen och målvakten kommunicerar inte tillräckligt bra och Isak och Linus (Svensson) får göra några riktiga Hysénbrytningar. Men det är betydligt bättre i andra halvlek, säger Nilsson.

I andra halvlek blev IFK-dominansen mer och mer total och i spelet bakåt var Linus Svensson kung. Några minuter in i halvleken fick Hamdan ett dubbelläge men särskilt på returen lyckades Lindsdals målvakt med en imponerande benparad.

– Mohammed får mycket boll i dag och jag vill givetvis att han skall sätta några av de chanser han får, säger Daniel Nilsson.

Med 25 minuter kvar av matchen genomförde IFK ett dubbelbyte. Kreative Abelto Ikose fick en känning i hälen (det befaras inte vara allvarligt) och byttes mot Egzon Ademi medan 17-årige Lucas Johnsson klev in för Hamdan.

– Lucas har gjort det bra, särskilt efter uppehållet, och gjorde en jättebra träningsmatch (mot Kvarnby), säger Nilsson.

Knappt tio minuter senare gjorde Gustaf Lindroth matchens enda mål på ett välplacerat skott efter en soloräd av Egzon Ademi, som stod för ett mycket kompetent inhopp.

Någon minut senare kunde det blivit 2–0 men Lucas Johnsson lyckades inte få tån på Tommy Filipovics inspel framför öppet mål.

I slutminuterna debuterade Simon Omari, ny från Mala IF i sexan där han i år har gjort tolv mål.

Efter IFK:s mål hotade Lindsdal aldrig riktigt och det framstod inte som oförklarligt att Lindsdal är sist i serien. Men Daniel Nilsson är noga med att påpeka att det var IFK som gjorde Lindsdal dåliga.

– Vi gör så att Lindsdal får det väldigt svårt. Vi tvingar dem att bli långa och vi spelar framför, bakom och överallt, säger han.

Adam Larsson höll nollan. Efter sitt hjärnsläpp mot Nosaby är Alex Nilsson inte tillbaka från sin avstängning förrän dagen innan derbyt (30 augusti) och Larsson har tre matcher till på sig att befästa sin plats mellan stolparna.

– Alex har gjort det bra och för att jag skall kunna utmana gäller det att göra det minst lika bra, säger Adam Larsson.

bild 1/4
De två matchhjältarna: Adam Larsson och Gustaf Lindroth. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
Abelto Ikose drog ett tungt lass innan han tvingades utgå med en känning i hälen. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
Filip Ranmo var tidvis frustrerad i första halvlek men var som vanligt nyttig. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
Filip Ranmo firar genom att tömma vattendunken över Adam Larsson och Gustaf Lindroth. Foto: Johannes Höghäll Johnsson