En frisk vind svepte över marknaden, som lockade nöjda besökare, som Dan och Marie Nilsson. FOTO: SUSANNE GÄRE
Antik- och hantverksmarknad i Broby hembygdspark.

Stort intresse för hantverk och antikt

broby En lyckad flytt. Alla verkade överens om att det var en bra idé att flytta antik- och hantverksmarknaden till Hembygdsparken i Broby. Runt 700 personer besökte parken i söndags.

Arrangörerna Broby hembygdsförening och Broby industri- och hantverksförening fick beröm. De flesta var mycket nöjda och tyckte det var gemytligt att sitta i hembygdsparken, fika och gå runt och kolla på alla grejer.
Strax före middagsdags hade 500 biljetter sålts och beräkningen låg på runt 700 besökande. Marknaden öppnade klockan 08 och stängde 15.00.
På plats fanns allt möjligt att beskåda och köpa. Gamla brioleksaker, veckotidningar sedan 30- och 40-talen, glas och porslin och flera meter uppradade vykort. Åhus vykortsantikvariat var på plats och erbjöd en diger samling vykort, de flesta från gamla tider.
– Intresset för mynt och frimärken går tillbaka, säger Peter Petersson, som tillsammans med hustrun Lotta, driver antikvariatet.
Många bläddrade i lådorna för att hitta vykort från sin hemby; Broby, Hökön, Osby … Men vissa lådor är indelade efter teman som tidningskort, erotik och dansband med många flera.
På entrébiljetten fick man gratis kaffe vilket gjorde att kön i kaféet var lång och personalen där fick slita hårt.