Tog poäng utan Sällström

Sport Vittsjö bevisade att det inte är något enmanslag.
Sport • Publicerad 5 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Redan i 15:e minuten slet Clara Markstedt sig lös på högerkanten. Hon slog en djupledsboll till Hannah Wilkinson som sprang ned till kortsidan. Väl där frispelade Wilkinson en framstörtande Michelle de Jongh som slog in bollen i öppet mål och gav Vittsjö ledningen.

– Vi känns farliga i kontringarna i dag, säger Matt Ross.

Linköpings replik kom snabbt. Bara två minuter senare fick Shannon Lynn plocka ut bollen ur nätmaskorna efter att Anna Oskarsson hade fått foten på ett inspel från vänsterkanten.

Det målet dömdes bort för offside. Istället dröjde det ytterligare tre minuter, till minut 20, innan 1–1 kom. Kosovare Asllani fick till ett mycket fint skott från strax utanför straffområdeslinjen som ställde Lynn.

– Från minut 15 till 35 är vi under press men jag tycker inte att vi ger dem några klara chanser. Sedan har vi mycket starkare försvar i andra halvlek, säger Ross.

Andra halvlek blev något av ett ställningskrig där Linköping hade mycket boll medan Vittsjö faktiskt hade de klaraste chanserna.

Med en kvart kvar sköt Michelle de Jongh ett skruvat distansskott precis över kryssribban och några minuter senare fick Clara Markstedt ett friläge. Markstedt var dock hårt ansatt av två försvarare och lyckades inte hålla sig på benen den gången.

Vittsjös nyförvärv CJ Bott och Sofie Junge Pedersen fick båda 90 minuter som vänsterback respektive innermittfältare och Matt Ross var mycket nöjd efter match.

– De gör det utomordentligt! CJ är stark på vänsterbacken och Sofie kontrollerar vårt spel, säger han.

Däremot har Linda Sällström som bekant lämnat Göinge för Paris. Det hindrade inte Vittsjö från att spela jämnt med Linköping.

– Vi har inte gjort några stora förändringar. Clara och Hannah är lite lika Linda i det att de gillar att springa och att komma igenom med fart, säger Matt Ross och fortsätter:

– Vi känner att andra lag kanske underskattar oss, vi är inget enmanslag. Jag är inte särskilt oroad, i dag står vi för en riktigt bra laginsats från Shannon i mål till Hannah på topp.

Vittsjötränaren förnekar ändå inte att han hoppas få in en ny anfallare som ersättare för Sällström. Transferfönstret stänger på lördag och till lördagens match mot IFK Kalmar kan det finnas en ny forward i Vittsjötruppen.

– Det är planen. Nu har vi inskränkt oss till två eller tre möjliga namn, berättar Matt Ross.

bild 1/2
Vittsjös tränare Matt Ross tyckte att hans lag gjorde en av sina bästa matcher för året. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Michelle de Jongh var den som var närnmast mål i den svåra bortamatchen mot Eskilstuna. Men denna gång var inte marginalerna på Vittsjöspelarens sida. Foto: Stefan Sandström/ARKIV