GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Försökte skydda får misstänktes för djurplågeri

Osby Under söndagskvällen greps två personer med blodiga kläder misstänkta för djurplågeri. Senare visade det sig att personerna försökt skydda ett får från en hundattack.
Osby • Publicerad 6 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Arkivbild
Arkivbild

Ett vittne observerade under söndagskvällen vid 20-tiden hur minst två personer försökt skada ett får vid Näset, Osby.

När polisen kom till platsen anträffades sex personer varav två hade blod på kläderna och en bit från platsen fann man det skadade fåret.

De två personerna med blod på kläderna greps misstänka för djurplågeri och skadegörelse, enligt polisen.

Några timmar efter gripandet ändrades historien.

Det visades sig nämligen att personerna på plats inte alls försökt skada fåret utan försökt skydda det efter att en hund slitit sig och gått till attack mot fåret, skriver Sydsvenskan.

Rubriceringen av brott ändrades därmed till brott mot lagen om tillsyn av hund och katt.

Enligt polisen ska fåret inte fått så allvarliga skador att det behöver avlivas.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.