GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Personal hade sex med unga tjejer på behandlingshem

Nyheter Flera manliga anställda har inlett sexuella relationer med tvångsvårdade ungdomar vid ett statligt ungdomshem i norra Sverige, visar en granskning som Ekot gjort.
Publicerad 6 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Det rör sig om ett hem för tjejer mellan 16 och 21 år med bland annat psykosociala problem och missbruksproblematik.

Ett av fallen har varit känt av boendets ledning under en lång tid, men myndigheten som driver hemmet, Statens institutionsstyrelse, Sis, agerade först efter att en privatperson larmade polisen.

Trots larmen gjordes ingen intern utredning. Det var först när en utomstående privatperson kontaktade polisen efter att ha upptäckt sexuella bilder på en av flickorna tilsammans med en av de manliga anställda som hemmet agerade.

Johanna StenbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.