Annons

Sextrakasserier och mobbning i Muf

Nyheter Flera medlemmar i MUF vittnar om sextrakasserier och mobbning i MUF. MUF:s ledning och moderpartiet Moderaterna kände till minst ett av fallen - utan att vidta tillräckliga åtgärder, rapporterar flera medier.
Publicerad 6 augusti 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
MUF-ordföranden Benjamin Dousakände till minst ett av fallen.
Foto: Björn Lindgren / TT
MUF-ordföranden Benjamin Dousakände till minst ett av fallen. Foto: Björn Lindgren / TT

Flera personer, både kvinnor och män som varit aktiva i Moderata ungdomsförbundet har vittnat om mobbning, sexuella övergrepp och trakasserier inom förbundet.

Dagens Opinion var först med att berätta att två kvinnliga distriktsordföranden lämnar Muf efter att de har utsatts för vad de beskriver som sexuella övergrepp av partikollegor.

Annons

En av dem berättar om hur hon som 14-åring blev bjuden på vin av en äldre manlig medlem och därefter våldtogs. Händelsen är polisanmäld och under utredning.

I dag rapporterar Dagens Nyheter att både Muf-ledningen och moderpartiet Moderaterna under lång tid känt till de här fallen.

Mannen som är under pågående polisutredning är i 25-årsåldern. Han har blivit tillsagd av förbundets ledning att inte närvara på förbundets evenemang och aktiviteter. Trots detta har han fortsatt att närvara på flera Muf- och Moderatevenemang under våren. Han har även lyfts i förbundets sociala medierkonton.

Johanna StenbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons