GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sju års fängelse för sexbrott mot 64 flickor

Nyheter Den 49-årige man som stått åtalad för att ha utsatt flickor mellan 11 och 17 år för sexbrott på nätet dömdes i dag till sju års fängelse i Gotlands tingsrätt.
Publicerad 6 augusti 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Mannen har fått kontakt med flickorna på nätet.
Mannen har fått kontakt med flickorna på nätet.

Flickorna är bosatta i olika delar av Sverige. Brotten begicks mellan 1 augusti 2011 och 24 januari 2018.

Tingsrätten har nu dömt en 49-årig man på Gotland till sju års fängelse för en lång rad brott. Åtalet omfattar närmare 500 brottsmisstankar, däribland grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, grov fridskränkning, sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt ofredande vid 251 tillfällen, barnpornografibrott och försök till köp av sexuell handling av barn.

Han döms också för många fall av utnyttjande av barn för sexuell posering och försök till utnyttjande av barn för sexuell posering.

49-åringen ska även betala skadestånd till flera av flickorna för den kränkning han har utsatt dem för, sammanlagt 900 000 kronor.

Enligt åklagare Susanne Wihlborg har han under den omfattande rättegången visat få tecken på ånger.

De sammanlagda kostnaderna för försvaret och målsägandebiträden har uppgått till drygt 5,5 miljoner kr.

Johanna StenbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.