Blev misshandlad för samtal till polisen

HÄSSLEHOLM En man i 60-årsåldern misshandlades under måndagsförmiddagen av en för honom okänd man.
Han fick ta emot spark, spott och knuff innan gärningsmannen med ett hot lämnade platsen.

En vanlig odramatisk lämning med bil fick under måndagsförmiddagen en dramatisk fortsättning.
En man i 60-årsåldern släpper av en passagerare på Gärdesvägen på Ljungdala i Hässleholm. När han ska köra därifrån kommer en man, uppskattningsvis i 30-årsåldern, och ställer sig med sin bil så att fronterna möts.

60-åringen kan inte köra från platsen, och inte heller se registreringsnumret på den blockerande bilen. Däremot kan han se hur föraren i bilen mittemot flinar och skrattar.
Målsägande ringer till polisen, och går ut ur bilen för att prata. När den yngre mannen förstår vad som händer lämnar han sin bil och går till attack.
– Han riktar en spark mot skrevet på målsäganden, som hinner vrida sig så att sparken träffar låret i stället. Eftersom de står nära varandra blir det inte heller någon större kraft i sparken, säger kommunpolis Veronica Gustavsson.

Sparken följs av tre spottloskor i ansiktet, och en knuff så att den äldre mannen far in i sin bil och får ont i armen.
Det sista den okände mannen säger innan han hoppar in i sin bil och kör iväg är att han ska leta upp den äldre mannen igen.
– Än så länge är det bara rubricerat som misshandel, men gissningsvis blir det nog både misshandel och olaga hot, säger Gustavsson.

Dagens fråga

Följer du någon tv-serie?

Loading ... Loading ...