GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gångtunneln renoveras – ska bli tryggare

Hässleholm • Publicerad 7 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Vid tunnelns ingångar står nu orange skyltar uppställda som deklarerar att en renovering kommer att pågå mellan 4-21 september. Bakgrunden är att många Hässleholmare uppfattar tunneln som otrygg efter mörkrets infall.

Detta har framkommit vid upprepade tillfällen i de återkommande dialogträffar som hållits med kommunens brottsförebyggande råd.

– Det har kommit upp att tunneln känns otrygg på kvällarna och då gör vi vad vi kan för att öka trygghetskänslan, säger gatu- och trafikchefen Stefan Alvedal.

Åtgärderna som nu vidtas innefattar belysning och målning.

– Vi ska sätta upp LED-belysning som ska ge bättre ljus och dra mindre energi. Tunneln ska också vitmålas för att bli så ljus som möjligt, säger Stefan Alvedal.

Fler förändringar kan också bli aktuella.

– Eventuellt ska även några lokala konstnärer måla något på väggarna för att skapa en trevligare miljö. Asfaltsytan som idag är mörk och trist ska vi se om också den kan målas lite ljusare och trevligare.

2 bilder
Planen: från spindelväv, skuggor och klotter – till ljus och fräsch passage.FOTO: Adrian Ericson
Om en knapp månad påbörjas renoveringen.Foto: Robert Rolf
Planen: från spindelväv, skuggor och klotter – till ljus och fräsch passage.FOTO: Adrian Ericson
Om en knapp månad påbörjas renoveringen.Foto: Robert Rolf
Adrian Ericson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.