Demonstranter i Kina protesterar mot president Xi Jipping med en utklädd Nalle Puh. Foto: AP
Kinas president Xi Jipping. Foto: AP

Ingen Nalle Puh-film i Kina

Kinas regering har förbjudit Disneys nya film om Nalle Puh efter att flera jämförelser har gjorts genom åren av den snälla björnen och landets president, Xi Jinping.

Den nya Nalle Puh-filmen ”Christopher Robin” kommer inte att visas i Kina. Detta efter att bilder på Nalle Puh har använts vid flera tillfällen av kinesiska folket för att håna landets president Xi Jinping, rapporterar The Guardian.

Redan 2013 lades en bild upp på en promenerande Xi Jinping med dåvarande amerikanske presidenten Barack Obama sida vid sida av en promenadbild på Nalle Puh och Tiger.

När Xi Jinping ett år senare skakade hand med Japans premiärminister, Shinzo Abe, jämfördes de båda ledarna med en bild när den snälldumma björnen gör det samma med sin vän Ior.

Efter att jämförelserna blev större och bilderna fler börjar kinesiska censorer radera bilderna, allt för att minska hånet mot presidenten.

Och nu verkar då president Xi Jipping åter igen känna sig utsatt för hån, vilket resulterar i att kineserna inte kommer att få se den nya Nalle Puh-filmen.