Annons

Ifeoma Dieke lämnar Kalmar – för Cypern?

Sport • Publicerad 8 augusti 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Ifeoma Dieke, här i Vittsjötröjan, kommer snart att lämna ”nya” klubben IFK Kalmar. 		      Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Ifeoma Dieke, här i Vittsjötröjan, kommer snart att lämna ”nya” klubben IFK Kalmar. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Ifeoma Dieke kom till Vittsjö inför den damallsvenska debuten 2012. Hon hade då redan spelat en damallsvensk säsong med Kristianstads DFF 2008.

Dieke, som också har 123 landskamper för Skottland på meritlistan, var under många år en nyckelspelare i Vittsjö men lämnade inför säsongen Göinge för Möre och en av årets nykomlingar, IFK Kalmar.

Annons

Dieke plockade effektivt bort Linda Sällström när Kalmar kom på besök och slog Vittsjö i våras. Men där slutade klubbens och Diekes framgångar. Vinsten mot Vittsjö är IFK Kalmars enda tre poäng för säsongen inför returmötet på Gröndals IP på lördag.

I förra omgången mot Hammarby fanns inte Ifeoma Dieke med i IFK Kalmars matchtrupp.

– Det är av konkurrensskäl. Hon har inte sett så bra ut sedan vi startade om att hon fick plats i startelvan, sade Kalmars matchtränare till Barometern då.

Dieke dök inte heller upp på bänken och enligt uppgifter till Barometern var hon missnöjd över att IFK Kalmar, desperat avhängda i botten, inte hade plockat in någon spelare under sommaren.

I stället hävdar Barometern att hon vill ta ett tränarjobb på Cypern.

Nu är det klart. Ifeoma Dieke lämnar IFK Kalmar.

– Hon är tillgänglig för spel fram till den 26 augusti, sedan drar hon vidare, säger IFK Kalmars ordförande Nicklas Klope till Barometern.

Det betyder alltså att Dieke kommer att kunna vara med när Vittsjö åker till Småland på lördag. Huruvida Kalmar kommer att vilja ha med henne är däremot oklart.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons