GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skolinspektion ger elev rätt

Hässleholm I juni anmälde föräldrarna till en elev en skola i Hässleholm till skolinspektionen.
Hässleholm • Publicerad 8 augusti 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

I juni anmälde föräldrarna till en elev en skola i Hässleholm till skolinspektionen.

I anmälan argumenterar föräldrarna för att eleven inte har fått den hjälp som behövs för att kunna nå kunskapskraven i engelska – och därför presterat svaga betyg. Någon plan eller utredning av situationen ska inte heller ha gjorts.

Skolan skriver i sitt svar att det är korrekt att inga individuella insatser satts in – men att eleven placerats i en mindre elevgrupp med större möjlighet till individuellt.

Skolinspektionen har nu beslutat att ge eleven rätt.

Det innebär att skolan föreläggs att skyndsamt utreda den enskilda elevens behov och att de typer av särskilt stöd som eleven visar sig har rätt till sätts in.

Adrian Ericson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.