En demonstrant för abort håller för sina händer efter att senaten röstat nej till att legalisera abort i Argentina. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko

Nej till abort i Argentina

Utrikes Den argentinska senaten röstade nej till att legalisera abort.

På onsdagen röstade Argentinas senat om att avkriminalisera abort under de första fjorton veckorna av graviditeten. Resultatet av omröstningen blev nej. 38 ledamöter röstade nej och 31 röstade ja efter en debatt som pågick i över 15 timmar, skriver SVT Nyheter. I juni röstade kongressen om förslaget och röstade då ja.

Över 3 000 kvinnor har dött i Argentina över de senaste 25 åren på grund av osäkra aborter, enligt Amnesty. Under veckan har det varit stora protester i Argentina för att legalisera abort, men det har även protesterats från sidan som är ”pro-life”, abortmotståndare.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Har du premiärbadat för året?

Loading ... Loading ...