150826 Nöbbelövs ekologiska gårdsmejeri: Ko som släcker törsten med vatten ur ett fat den 26 augusti 2015 Foto: Arne Forsell / BILDBYRÅN / kod AF / 31126

Nödvatten till djur kan hämtas

Osby Från och med idag, torsdag, kan djurhållare hämta vatten på brandstationen i Osby. Anders Edwall på samhällsbyggnad i Osby kommun säger att det kommit in förfrågningar om nödvatten för djurhållning från flera håll i kommunen.

– Vi har pratat med SBVT och räddningstjänsten i Osby och anordnat så att från och med idag, torsdag, och på andra vardagar mellan klockan 08 och 16.30 kan man hämta vatten på brandstationen i Osby.
Han framhåller också att det är livsmedel man transporterar så alla kärl måste vara rena. Av hygienskäl får man inte tanka själv utan räddningstjänsten gör det till en timkostnad av 500 kronor i timmen. Att fylla en tank med vatten räknar Anders Edwall ska kosta runt 200 kronor och för vattnet får man betala enligt VA-taxan.

Senaste nytt omOsby