Räddningstjänsten ryckte ut i åskovädret

Blixten slog ner på två ställen i Osby under onsdagskvällen. Räddningstjänsten ryckte ut på en förmodade brand vid Immeln och en kabel som trillat ner över riksväg 23.

Första larmet för räddningstjänsten i Obsy kom vid klockan 22:19 under onsdagskvällen där blixten förmodat slagit ner någonstans i närheten av Immeln.

Då uppgifterna kring var branden ska ha noteras inte var säkra skickades räddningsstyrkan från Lönsboda ut för att leta. En sökning som tyvärr inte gav någon lycka.

– De var ute och letade ett bra tag, men någon brand gick inte att hitta. Förmodligen har det självslocknat, säger Jimmie Ask, räddningschef vid räddningstjänsten i Osby.

Det andra larmet räddningstjänsten ryckte ut på inkom vid klockan 22.45 på onsdagskvällen och det rörde sig om en kabel som trillat ner på riksväg 23 norr om Osby.

– Förmodligen har ett blixtnedslag orsakat att kabeln trillat ner över riksväg 23 vid gamla infarten till Killeberg, säger Jimmie Ask.

Räddningstjänsten Osby fick sänka hastigheten på vägen i väntan på att behörig personal anlände för att röja undan problemet.

– Vi var klara på plats och tillbaka på stationen vid kvart i ett på torsdagsnatten, säger Jimmie Ask.

 

Senaste nytt omOsby