GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Räddningstjänsten ryckte ut i åskovädret

Osby Blixten slog ner på två ställen i Osby under onsdagskvällen. Räddningstjänsten ryckte ut på en förmodade brand vid Immeln och en kabel som trillat ner över riksväg 23.
Osby • Publicerad 9 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Första larmet för räddningstjänsten i Obsy kom vid klockan 22:19 under onsdagskvällen där blixten förmodat slagit ner någonstans i närheten av Immeln.

Då uppgifterna kring var branden ska ha noteras inte var säkra skickades räddningsstyrkan från Lönsboda ut för att leta. En sökning som tyvärr inte gav någon lycka.

– De var ute och letade ett bra tag, men någon brand gick inte att hitta. Förmodligen har det självslocknat, säger Jimmie Ask, räddningschef vid räddningstjänsten i Osby.

Det andra larmet räddningstjänsten ryckte ut på inkom vid klockan 22.45 på onsdagskvällen och det rörde sig om en kabel som trillat ner på riksväg 23 norr om Osby.

– Förmodligen har ett blixtnedslag orsakat att kabeln trillat ner över riksväg 23 vid gamla infarten till Killeberg, säger Jimmie Ask.

Räddningstjänsten Osby fick sänka hastigheten på vägen i väntan på att behörig personal anlände för att röja undan problemet.

– Vi var klara på plats och tillbaka på stationen vid kvart i ett på torsdagsnatten, säger Jimmie Ask.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.