GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efterlyst mördare gripen i Burlöv

Burlöv Den 32-årige manlige mördare som i början av augusti rymde från sin permission i Kalmar greps vid 21.40-tiden i Burlöv av polisen.
Malmö • Publicerad 10 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen, som är dömd för ett mord i Malmö 2011, rymde från sin övervakade permission i Kalmars stadspark.

Rikslarm utfärdades och polisen har sedan dess arbetat med att försöka hitta mannen.

På fredagskvällen kunde 32-åringen gripas i en lägenhet i Burlöv, efter att polisen fått in uppgifter om var han befann sig.

- Insatsstyrkan deltog i arbetet och gripandet gick lugnt till. Han kommer att återföras till Kriminalvården, säger Anna Göransson på polisens ledningscentral.

Ytterligare en person greps på platsen för att ha hjälpt den morddömde mannen att fly.

Han misstänks för främjande av flykt.

Övriga omständigheter kring gripandet var vid 22.20-tiden fortfarande oklara.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.